Selasa, 27 April 2010

MESYUARAT PERTAMA PIBG 2010

Barisan AJK bagi sesi 2010-2012
Mesyuarat berjalan dalam suasana harmoni
AJk wanita yang hadir


Pengerusi PIBG

Pada 26 April 2010,jam 200 ptg Isnin,AJK PIBG bagi sesi 2010-2012 telah mengadakan mesyuarat pertama bagi memantapkan program PIBG bersama pihak sekolah.Pelbagai isu dibincangkan bagi memastikan program yang diatur oleh pihak sekolah ini
berjalan lancar.


Antara yang hadir ialah Pengerusi PIBGg iaitu En.Yusof bin Mat Ali,GB En.Hamzah Ahmad,PK1,PK HEM dan PK Kokurikulum.

Isnin, 12 April 2010

GAMBAR PROGRAM WATIKAH PSS

Murid yang hadir
PK1 dan PK HEM menyampaikan cenderahati kepada En.Mahadir

PK HEM menyampaiakan buku NILAM kepada guru kelas

eN.mAHADIR Menyampaikan watikah
Pengawas PSS menerima vest dan watikah

Menyarung vest
Bacaan ikrar
Penerima lencana rakan pembaca

PENYAMPAIAN WATIKAH PSS 2010

En.Mahadir tiba semasa perhimpunan
Sijil dan vest

Pengawas PSS sebelum menerima vest
Tuan Hj Mohd Zor menyampaikan ucapan aluan

En.Mahadir merasmikan programPada 11 April 2010,jam 8.00 pagi Ahad,Unit Perpustakaan dan Media telah mengadakan Majlis Penyampaian watikah Pengawas Pusat Sumber dan Nilam bersama Unit Perpustakaan dan Nilam.Majlis telah dirasmikan oleh Pegawai Teknologi Pendidikan PKG Cheneh Baru,En.Mahadir bin Mat Yassin.

Seramai 26 orang pengawas PSS telah menerima sijil perlantikan dan vest yang merupakan identiti pengawas PSS.Selain itu turut diserahkan ialah Lencana Rakan Pembaca dan buku Nilam.

Rabu, 7 April 2010

SEPAKTAKRAW.......KITA MASUK JUGA

Pasukan Takraw SKRKTST
Pada 30 mac 2010,Selasa,sekolah ini telah menghantar dua pasukan untuk berentap peringkat PKG Cheneh di SK Kampung Baru Neram.Pasukan A tewas awal mana kala pasukan B dapat bertahan hingga ke peringkat separuh akhir.Sepaktakraw tahun ini dilatih oleh Cikgu Syed Amran Tuan Padan.

PERJUMPAAN MENTOR DGN MENTEE PERTAMA

Cikgu Shah dan Pn Ana mendengar masalah menteenya
Ustazah Zainab berbual dengan menteenya

Cikgu Noorazita membantu menteenya mengemaskinikan fail

Pn Azlin bersama mentee
Cikgu Zaik bersama menteenya

Pn Aya bersama menteenya


Pada 7 April 2010,jam 1030 Rabu,Guru penyelaras Mentor dan Mentee ,Pn Mazlina telah mempertemukan buat kali pertama mentor dengan mentee masing-masing serta mengagihkan fail untuk mengemaskinikan maklumat .


Dalam pertemuan itu,mentor telah mengadakan perbincangan dengan mentee masing-masing bagaimana untuk mempersiapkan diri menghadapi peperiksaan dengan memastikan borang yang disediakan diisi oleh mentee.Isnin, 5 April 2010

KITA MENANG PUSINGAN AWAL KUMPULAN A

Ustaz Zem dan Cikgu Fadzil memberi "breffing" kepada pemain sewaktu rehat
Pemain SK.RKT bersedia untuk masuk padang

Pada 4 April 2010,Ahad jam 3.00 petang bertempat di Padang Bolasepak SK Seberang Tayor,pasukan bolasepak SKRKTST telah memenangi perlawanan bolasepak kumpulan A dengan menewaskan SK Cheneh Baru 2 dengan 2-0 dan menewaskan SK Sungai Pergam dengan 4-0.


Hadir bersama dalam peretandingan itu ialah S/U Sukan,Cikgu Fadzil bersama Pengurus Pasukan Cikgu Zaik dan 3 orang jurulatih iaitu Uztaz Zem,Ustaz Shah dan Ustaz Fakrul.Penyokong kuat iaitu Pak Ngah turut memberi semangat kepada pasukan SK.RKTST selain dari kaum bapa.

Sabtu, 3 April 2010

FRENLY MATCH BOLASEPAK

Bersemangat selepas seri 0-0 dengan SKAP
Meraikan kemenangan mengalahkan SKST 2-1

Pemain kita sama baju dgn peman SKAP
Melawan SKST


Ustaz Zem dan Pak Ngah memerhati pemain kita
Pada 1 April 2010,Khamis jam 3.00 petang pasukan bolasepak dari tiga sekolah iaitu SKRKT Seberang Tayor,SK Ayer Puteh dan SK Seberang Tayor telah mengadakan perlawanan bolasepak persahabatan di padang SKST.


Dalam pertandingan itu,SK RKTST telah menang dengan SKST iaitu 2-1 dan seri tanpa jaringan degan SKAP.Dua orang juru latih uama itu Cikgu Zaik dan Uztaz Zem hadir memberi semangat,manakala jurulati ketiga Ustaz Shah memantau dari Kuala Terengganu dengan peralatan iaitu melalui telefon mudah alih.
Selain itu ada juga ibubapa p
e